Sådan bruger du bedst gardiner i din indretning

Gardiner - sådan vælger du farver til indretningen

Gardiner er en enkel og effektiv måde at kunne kontrollere belysningen i dit hjem og også sikre dit privatliv. Formålet med gardiner rækker dog langt ud over deres funktionalitet. For gardiner kan virkelig tilføje charme og sjæl til din bolig.

Der er et stort udvalg af designalternativer at vælge imellem, når det kommer til at bruge gardiner i dit hjem. Forskellige gardintyper, så som plisségardiner og stofgardiner kan virkelig bringe æstetikken ind i dit interiørdesign. Hvis du søger gardiner i Vejle, kan den lokale gardinekspert vejlede dig om det bedste valg.

Leg med dine gardiners mønster og farve

Gardiner er en fantastisk måde at give et rum mere personlighed – nemlig din! Det er muligt at få gardiner, der virkelig giver afspejler din personlighed og din smag, fordi de kommer i en bred vifte af farver og mønstre. 

Gardiner i en stærk farve, såsom dybrød eller fyldig grøn, kan virkelig skabe en smagfuld kontrast i et rum, som elles er indrettet med møbler i neutrale farver. Hvide, brune eller grå gardiner kan også bruges til at nedtone en farvestrålende indretning. Et iøjnefaldende mønster som striber eller dyremotiver kan sætte liv i et rum, der ellers er uinteressant for øjet!

Brug den rigtige længde

Længden af dit gardin, stribemønsteret og stilen påvirker indtrykket man får, af højden til loftet. Det er bedst for et lille rum med lavt til loftet at hænge gardinerne tæt til loftet og lade dem løbe i hele længden til gulvet.

Højthængende gardiner med lange lodrette striber skaber en illusion af højden, hvilket er fremragende til lokaler, hvor der er lavt til loftet. Men korte gardiner og vandrette striber skaber en effekt af, at der er lavere til loftet, end der egentlig er, hvilket får rummet til at fremstå mindre.

Overvej gardinernes stof

Gardinstoffet kan også påvirke et rums udseende og indtryk. Lette bomuldsgardiner er gode til lokaler, hvor indretningen er uformel. Hvis du skal indrette et stort lokale, som overvejende skal være til mere formel brug, kan du overveje at købe gardiner af tyk bomuld, silke eller imiteret silke.

Relaterede indlæg